Beatles-kirkossa kerätään varoja vähävaraisten nuorten opintoihin

The Beatlesin musiikki virittää ihmisiä lähimmäisenrakkauden taajuuksille ensi lauantaina Tampereen tuomiokirkossa. Tampere Beatles Happeningin kiinteäksi osaksi muodostuneessa teemamessussa virret ja kirkkomusiikki väistyvät popin tieltä.

The Beatlesia tulkitsee messussa kanteletta slap-tekniikalla soittava Ida Elina.

– Olin aivan fiiliksissä, kun Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen pyysi minua mukaan. On jännittävää kuulla, miten Beatles-kappaleet nivotaan messun runkoon, Ida Elina sanoo tapahtuman tiedotteessa.

Beatles-kirkko on Tampere-talon ja Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun organisoima hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kerätään varoja vähävaraisten perheiden lasten opiskelun mahdollistamiseen.

– Monen vähävaraisen perheen lapsen opinnot estyvät taloudellisista syistä, kun toisen asteen opinnoissa tarvitaan välttämättä esimerkiksi tietokonetta. Tähän tilanteeseen Kotimaanapu tuo apua Beatles-kirkon keräyksen avulla, Pajunen sanoo.

Ida Elinan lisäksi lavalle nousevat Costello Hautamäki, Mikko Alatalo ja Idolsista tuttu Ilpo Kaikkonen. Säestyksen hoitaa Mikko Kangasjärven kokoama yhtye, jossa soittaa Jimi Hautamäki, Tero Tanhuapää ja Louie So. Tilaisuudessa on mukana tuomiorovasti Olli Hallikainen ja kokonaisuudesta vastaa ”Beatles-pastori” Tapio Pajunen.

Beatles-kirkko on osa Tampere Beatles Happeningiä, joka tuo Tampere-taloon 60-luvun tunnelmaa ja nostalgiaa. Tapahtuma on kahdeksas lajiaan ja tällä kertaa kolmipäiväinen.

Kuva: Pressikuva

Kirkkopalvelut ry on Kotimaan suurin omistaja.

Edellinen artikkeliSateenkaariyhteisö närkästyi – Kallion seurakunta teki uuden päätöksen, avaa kirkot kaikille
Seuraava artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä