Jytyssä pelätään lomautusten tulevan myös kirkkoon

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty tyrmää henkilöstön lomautukset ja palkattomat talkoovapaat, joiden puheenjohtaja Maija Pihlajamäki arvelee koskevan myös kirkon alaa.

Liiton syyspäivillä viime viikolla puhunut Pihlajamäki ihmetteli, että tuskin kilpailukykysopimus on allekirjoitettu, niin jo on alettu miettiä uusia leikkauksia henkilöstölle.

”KT Kuntatyönantajien alkuvuodesta tekemän kyselyn mukaan yt-neuvotteluja arvioitiin käytävän ainakin 37 kunnassa tai kuntayhtymässä kuluvana vuonna. Arvio taitaa olla alakanttiin. Lomautusten ja palkattomien talkoovapaiden tarjoaminen tai jopa vaatimus niiden pitämisestä vaihtoehtona pidemmille lomautuksille on erittäin huolestuttava ilmiö. Ja se ei koske vain kuntasektoria vaan myös kirkon alaa sekä yksityisiä työnantajia”, Pihlajamäki sanoo Jytyn tiedotteessa.

STTK:lainen Jyty edustaa noin 55 000:tä kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien ja yksityisten palveluksessa olevaa viran- ja toimenhaltijaa. Jyty muodostaa yhdessä JHL:n kanssa kirkon alalla työskentelevien neuvottelujärjetön Kirkon alan unionin, joka on yksi kirkon työmarkkinasopimusten pääsopijaosapuoli.

Edellinen artikkeliBrittipappien avoin kirje Englannin kirkolle: Hyväksykää jo homoliitot
Seuraava artikkeliYle: Liperin kunnassa siunataan kunnan kaikki uudet toimitilat

Ei näytettäviä viestejä