Turun arkkihiippakunnan esitykset seurakuntajakojen muutoksista

Tuomiokapituli on päättänyt 28.3.2018 lähettää kirkkohallituksen täysistunnon päätettäväksi seuraavat seurakuntajakoihin liittyvät esitykset:

Kosken Tl seurakunnan ja Marttilan seurakunnan seurakuntajaon muutos siten, että molemmat seurakunnat lakkautetaan ja tilalle perustetaan 1.1.2019 lukien uusi seu-rakunta, jonka nimeksi ehdotetaan Martinkosken seurakuntaa. Uuden seurakunnan kirkkoherrana olisi nykyisen Kosken Tl seurakunnan kirkkoherra, Tapio Hietalahti. Päätökset on tehty Kosken Tl seurakunnassa yksimielisesti ja Marttilan seurakunnan enemmistön kannattamana. Päätökset perustuvat seurakuntien neuvottelemaan sop-mukseen. Tuomiokapituli antoi puoltavan lausuntonsa asiassa kirkkohallitukselle.

Paimion seurakunnan ja Sauvo-Karunan seurakunnan seurakuntajaon muutos siten, että Sauvo-Karunan seurakunta liitetään Paimion seurakuntaan 1.1.2019 lukien. Päätökset on tehty seurakunnissa yksimielisesti ja ne perustuvat seurakuntien neuvottelemaan sopimukseen. Tuomiokapituli antoi puoltavan lausuntonsa asiassa kirkkohallitukselle.

Pomarkun seurakunnan ja Noormarkun seurakunnan seurakuntajaon muutos siten, että Pomarkun seurakunta liitetään 1.1.2019 lukien Noormarkun seurakuntaan ja osaksi Porin ev.lut. seurakuntayhtymää. Päätökset on tehty yksimielisesti ja ne perus-tuvat seurakuntien neuvottelemaan sopimukseen. Tuomiokapituli antoi puoltavan lausuntonsa asiassa kirkkohallitukselle.

Kankaanpään, Honkajoen ja Jämijärven seurakuntien seurakuntajaon muutos siten, että Lapuan hiippakuntaan kuuluva Honkajoen seurakunta ja Tampereen hiippakuntaan kuuluva Jämijärven seurakunta liitetään Turun arkkihiippakuntaan kuuluvaan Kankaanpään seurakuntaan 1.1.2019 lukien. Päätökset on tehty Kankaanpäässä yksi-mielisesti ja Honkajoella ja Jämijärvellä äänestyksen jälkeen. Päätökset perustuvat seurakuntien neuvottelemaan sopimukseen. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli antoi puoltavan lausuntonsa asiassa kirkkohallitukselle. Myös Lapuan ja Tampereen hiippakuntien tuomiokapitulit antavat omat lausuntonsa kirkkohallitukselle.

Edellinen artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliOrtodoksien ristisaatolla sana tulee lihaksi – hiihtäen, kävellen ja rajavyöhykkeellä veneillen

Ei näytettäviä viestejä