Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakuntapiirit Kiimingin seurakuntaan vuoden 2019 alussa

Kirkkohallituksen täysistunto päätti, että Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakuntapiirien alueet liitetään Oulujoen seurakunnasta Kiimingin seurakuntaan vuoden 2019 alussa.

Päätöksen taustalla on selvitys, jossa tarkasteltiin Oulun seurakuntien seurakuntarakenteen ajanmukaisuutta ja toimivuutta sekä seurakuntayhtymän toiminnallista rakennetta kokonaisuutena.

Selvityksen mukaan Yli-Iin ja Ylikiimingin liittäminen Kiimingin seurakuntaan luo maantieteellisesti kiinteämmän seurakuntarakenteen, helpottaa tilojen yhteiskäyttöä sekä säästää työntekijöiden matkoihin käyttämää aikaa. Liitoksen johdosta uudistuneella henkilöstörakenteella on mahdollisuus hoitaa iso alue tehokkaammin.

Tukea työlle Lapin turistien parissa

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi määrärahoja ja kolehtituottoja Lapin matkailijoiden parissa tehtävään hengelliseen työhön yhteensä 175 000 euroa.

Kirkon keskusrahaston talousarvioon varatusta määrärahasta katetaan paitsi seurakuntien ja järjestöjen turistityötä Lapissa myös Länsi-Lapin turistipapin työn kustannukset. Kirkkohallitus varasi määrärahasta 60 000 euroa Länsi-Lapin turistipapin työhön ja jakoi 45 000 euroa turistialueella toimivien seurakuntien ja järjestöjen kesken.

Lisäksi kirkkohallitus jakoi tunturikappeli- ja tiekirkkotoimintaan kerätyn kolehdin tuotosta yhteensä 70 000 euroa järjestöille sekä tunturikappelitoimintaan osallistuville Lapin seurakunnille.

Lue myös:

Kirkolliskokous valitsi uuden Kirkkohallituksen

Edellinen artikkeliIsisin orjuuttamat jesidinaiset ottivat vastaan Saharov-ihmisoikeuspalkinnon
Seuraava artikkeliMerimieskirkot avoinna kaikkien vihittyjen parien hääjuhliin – vetoomus myös kirkolliskokoukselle

Ei näytettäviä viestejä